تبلیغات
استانداری گیلان - استاندار گیلان: ارایه تسهیلات ویژه برای توسعه محصول فندق ضروری است

امروز:

استاندار گیلان: ارایه تسهیلات ویژه برای توسعه محصول فندق ضروری است

استاندار گیلان در نخستین جشنواره فندق در شهرستان رودسر گفت: اگر بناست كشاورزان به تولید فندق اشتغال داشته باشند باید برای توسعه این محصول مهم به آنان تسهیلات ویژه اعطا شود تا به این كار ارزشمند ادامه دهند.
به گزارش ایرنا، مهندس 'روح اله قهرمانی چابك' روز شنبه در این مراسم بر ضرورت احداث كارخانجات جهت فرآوری تولیدات فندق از جمله فندق شكن و كوره های فندق پزی در منطقه تاكید كرد.
وی ادامه داد: ،هر چند در سالیان گذشته در بحث برنج ،بادام ،زیتون ،فندق و تولید ابریشم صدمه زیادی دیدیم ، اما باید در زمینه تولیدات كشاورزی خود را خودكفا نگه داریم.
وی اظهار داشت: خوشبختانه حركتی كه در این سالها آغاز شده اگر در سالهای قبل نیز وجود داشت بطور قطع وضعیت محصولات بهتر بود ،اما عزم خود را جزم كردیم كه به كشاورزی استان سر و سامان دهیم.
قهرمانی چابك در خصوص اهمیت كشت این محصول بیان داشت: فندق به عنوان گیاه بهشتی در جاهایی می روید كه هوای سالم داشته باشد و اكنون این گیاه در منطقه اشكورات رحیم آباد رودسر و در دل كوه روییده شده بطوریكه حرف اول را این منطقه در تولید فندق در كشور می زند، لذا باید از این محصول بخوبی حمایت كرد.
وی تصریح كرد: نهضت و حركتی كه هم اكنون در خصوص كشاورزی گیلان در دست اجراست بسیار خوب است اما كافی نیست و باید این مهم استمرار داشته باشد.
به گزارش ایرنا، رییس سازمان جهاد كشاورزی گیلان نیز در ادامه این مراسم از اختصاص سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار در سالجاری برای تامین خط انتقال آب به باغ های فندق استان خبر داد.
'اردشیر روحی ماسوله' گفت: از این میزان اعتبار از مجموع 130كیلومتر لوله خریداری شده 30كیلومتر آن برای آبرسانی به باغ های فندق اشكورات رودسر اختصاص یافته است.
وی افزود: با تامین خط انتقال آب به باغ های فندق اشكورات بدون شك شاهد افزایش تولید فندق و ایجاد اشتغال در منطقه خواهیم بود.
وی، راه اندازی مركز تحقیقات فندق در منطقه زیاز اشكورات به مركزیت رودسر را گامی مثبت در جهت ارائه راهكارها و راهنمایی فندقكاران برای تولید بیشتر این محصول عنوان كرد.
وی افزود: این مركز می تواند علاوه بر ارائه راهكارها و راهنمایی به فندقكاران آنان را به تولید فندق از حالت سنتی به صنعتی تشویق كند.
وی یاد آورشد : این مركز همچنین می تواند گونه های مثبت و خوب از فندق را به كشاورزان معرفی كرده كه بطور قطع ارزش اقتصادی این محصول به مردم بر می گردد.
به گفته وی، در زمان حاضر میانگین تولید فندق در هر هكتار در گیلان یك تن است كه باید به سه تن افزایش یابد تا توجیه اقتصادی داشته باشد لذا باید به دنبال تولید ارگانیك این محصول باشیم.
وی در مورد فرآوری فندق و بازرگانی آن اعلام كرد: هنوز در اول راه هستیم و باید با كمك مردم به نقطه قابل قبولی در این زمینه برسیم.


نوشته شده در : شنبه 24 مهر 1389  توسط : سید علی پوروهاب.    نظرات() .

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر